Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

  • Hotels

Net als bij kantoorgebouwen komt er bij een efficiënt gebouwbeheer van hotels veel kijken. De focus in hotels is echter zeer specifiek. Naast een maximale bezettingsgraad, draait het in een hotel om comfort en veiligheid voor de gasten.
Een gebouwbeheersysteem dat naadloos aansluit op de standaard en specifieke systemen en applicaties in het hotel is daarom onmisbaar. Evenals bruikbare managementinformatie op basis waarvan u kunt aan- en bijsturen waar nodig. Doordat de oplossingen van Priva alle systemen koppelen, is het gebouwbeheer van hotels heel overzichtelijk.

Comfortregeling in combinatie met het hotelboekingssysteem

In sommige hotels hebben alle kamers hetzelfde klimaat per kamer. In andere hotels kan de gast zelf op de kamer bepalen hoe koud of warm het moet zijn. Steeds vaker kun je als gast online al instellen welke temperatuur de kamer heeft bij aankomst. Ook kunnen hotels steeds vaker de gewenste temperatuur per kamer instellen op basis van het hotelboekingssysteem. Bij aankomst zijn het licht, de gordijnen, et cetera, in de kamer dan ingesteld op de ingegeven comfortstand. Priva biedt voor elke keuze een passende oplossing. Voor een aangename ontvangst van uw gasten en voor optimaal comfort en bedieningsgemak.

Energiebesparing

Juist door de koppeling van het interne, en zelfs het externe, hotelboekingssysteem aan de comfortregeling in hotels kunt u heel eenvoudig op energie besparen. De kamers die niet bezet zijn, blijven eenvoudigweg op de spaarstand staan. Pas als er geboekt is, gaat het klimaat in de precomfortstand, en bij aankomst op de comfortstand. Dit levert zeer concrete energiebesparingen op.

Legionella en Green Key

Veiligheid in hotels gaat onder andere over het voorkomen van legionella. Door de douches en het verwarmingssysteem te koppelen aan de Priva oplossingen worden deze in werking gezet zodra er een melding van een afwijkende meting verschijnt. Deze melding geeft het besmettingsrisico weer en geeft u de gelegenheid adequaat te reageren.

En aangezien het Green Key keurmerk uw gasten een comfortabel verblijf garandeert met zorg voor de omgeving, is koppeling van de Priva oplossingen met uw gebouwbeheersysteem heel logisch. Zorg voor het klimaat en comfort voor uw gasten gaan bij Priva hand in hand. We ontwikkelen geen techniek om de techniek, maar techniek voor de mensen. Ook voor de komende generaties.

Wij helpen u graag!