Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

  • Energiebeheer en prestatiemanagement

Met de striktere regelgeving rond energie en de nog altijd sterk stijgende energieprijzen is monitoring van uw energie van belang. Besparen op energie heeft niet alleen een positief effect op uw kosten, het is ook beter voor het milieu. Energiebeheer wordt dus steeds belangrijker. Met de Priva oplossingen voor energiebeheer houdt u de energiestromen in balans. Met de data die u verkrijgt via uw systemen beschikt u over waardevolle managementinformatie en kunt u uw energiestrategie bepalen.

Monitoring energie betekent energiebesparing

Energiebeheer betekent niet uitsluitend over de gehele linie zo min mogelijk energie verbruiken. Goed energiebeheer gaat over het inzichtelijk maken van het energieverbruik en het geleverde comfort. Het Priva gebouwbeheersysteem helpt u het verbruik en de prestaties van uw gebouw inzichtelijk te maken. Zo krijgt u inzicht in waar de afwijkingen zitten en wat het effect van de genomen maatregelen is. Immers, als de energieprestatie van gebouwen meetbaar is wordt het een stuk eenvoudiger om gericht energie in te kopen. Energiemonitoring is dus van belang om energiebesparing bij gebouwen te realiseren. Zowel door een gerichter energieverbruik als door efficiënter in te kopen.

Integratie met uw gebouwbeheersysteem

Door uw energiemanagementsysteem te koppelen aan uw gebouwbeheersysteem krijgt u inzicht in het energieverbruik. Zowel van het gehele gebouw als per ruimte en installatie. Door de mogelijkheid om het comfort individueel en per ruimte te regelen, is energie-efficiëntie van uw gebouw gegarandeerd! De oplossingen van Priva koppelen moeiteloos aan energiemanagementsystemen zoals Erbis, meteogegevens en andere ERP-systemen.

Gerichter energie inkopen

Met de Priva oplossingen is het eveneens mogelijk uw gebouwbeheersysteem aan de data van uw energieleverancier te koppelen. Door het meten van uw energie krijgt u inzicht in de algehele energieprestatie van uw gebouw, inclusief eventuele pieken. En door op basis van deze energieprestatie een maximaal energieverbruik te bepalen kunt u met Priva Peak Shaving zelfgekozen installatiedelen aftoeren of uitschakelen, zodat u boetes kunt voorkomen. Op deze manier realiseert u een nog grotere energiebesparing in uw gebouwen.

De Priva systemen hebben zo een gunstig effect op de total cost of ownership van uw gebouw.

Wij helpen u graag!