Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

Projectfiche - 2016
Priva-partner
Palmers Building Control Systems bvba

HVAC-Installateur
Imtech Belgium

Opdrachtgever
Karel De Grote Hogeschool

Architect
TV Rau - Stramien

Studiebureau
Arcade NV - Cenergie cvba

Bouwbedrijf
Algemene Aannemingen Van Laere NV - Willemen General Contractor

Meer informatie  
 • De Karel de Grote Hogeschool is een gekend begrip in Antwerpen en omstreken. De nieuwe Campus Zuid biedt huisvestiging aan 5.500 studenten en 500 medewerkers. Het gebouw verrijst op de terreinen van de voormalige koekjesfabriek van Biscuiterie Parein tegenover het justitiepaleis in Antwerpen. De hogeschool zal onderdak bieden aan de opleidingen rond zorgkunde, pedagogie en onderwijs. Ook de centrale hogeschooldiensten en de studentenvoorzieningen vinden hier hun thuishaven.

  Perfecte regeling van de HVAC-installatie

  Palmers Building Control Systems stond in voor de installatie en programmatie van het HVAC-systeem en de Priva-componenten. Priva-regelaars sturen de hele HVAC-keten aan en loggen de verbruikte hoeveelheden elektriciteit en gas. Daarnaast zijn er 3200 datapunten die worden gestuurd en/of uitgelezen via een communicatieprotocol.  

  Flexibel beheersysteem

  De 27 Priva Blue ID S10-controllers sturen ook andere technieken via duidelijke communicatie aan. Waterkoeling, warmtemeters en zonnewering zijn hierdoor eenvoudig instelbaar. Daarnaast ontvangt de gebouwbeheerder nuttige informatie over o.a. de ruimtetemperatuur, CO2-gehalte en de luchtkleppen. Optimalisatie van de luchtbehoefte is hier perfect mogelijk.

  Label BREEAM 'Excellent'

  Campus Zuid is een duurzaam, energie- en milieubewust gebouw. Technieken en installaties zijn opgevat volgens energiezuinige principes (minimale CO2-emissie, maximale energiebesparing en zo veel mogelijk gebruik van hernieuwbare energiebronnen). Het project krijgt het label BREEAM 'Excellent'.

  Foto: Artitec Fotografie Zele


Wij helpen u graag!