Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

Projectfiche - 2017

Priva-partner
Vandewalle NV

HVAC-Installateur
Vandewalle NV

Opdrachtgever
CVBA De Waalse Krook

Architect
Coussée & Goris Architecten - TV RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes

Studiebureau
VK Engineering - Merelbeke // Bart Callens

Bouwbedrijf
Antwerpse Bouwwerken

Contacteer ons  
 • De nieuwe stadsbibliotheek van Gent is niet zomaar een bibliotheek. Het is een inspiratieplek waar kennis, cultuur en innovatie centraal staan. Het fraai gebouw wordt een bruisende ontmoetingsplaats voor ongeveer 3000 bezoekers per dag. De Krook wil iedereen de mogelijkheid geven om de snel evoluerende informatietechnologie te begrijpen, ervaren en ermee aan de slag te gaan. Deze bib van de toekomst is de enigste van zijn soort in België.

  Energiebewust gebouwbeheer

  Het nieuw gebouw bestaat uit zeven verdiepingen gaande van kantoorruimtes tot bibliotheekafdelingen. In de ondergrondse verdiepingen is er een radio -en opnamestudio aanwezig. Vandewalle nv stond in voor de installatie van het HVAC-systeem en de Priva componenten. De verwarming en koeling van het gebouw gebeuren via klimaatplafonds, die omwille van hun lage temperatuurregime zeer energiezuinig zijn. TC Engineer, TC Manager en TC Operator visualiseren het verbruik en vergemakkelijken het energiebewust beheren van het gebouw.

   

  Managen vanop afstand

  De vergaderlokalen kunnen met behulp van high end bedieningsunits naar wens van de aanwezigen worden ingesteld. Onbezette ruimtes worden noch verwarmd noch gekoeld. De gebouwbeheerder heeft via de beheersoftware TC Manager een overzicht en kan desgewenst vanop afstand bijsturen. De buitenverlichting gaat volgens een ingesteld tijdschema aan en uit en is aanpasbaar vanuit het gebouwbeheersysteem. 

  Bekijk hier de timelapse van de opbouw.

  Foto:©Michiel Devijver

   


Wij helpen u graag!