Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

Projectfiche

Priva-partner: Vibuco NV
HVAC-Installateur: Geuvers bvba
Opdrachtgever: OMCW Leuven
Architect: VK architects / Bureau voor Architectuur en Planning bvba
Studiebureau: ir. P. Wouters
Realisatiejaar: 2015

Contacteer Priva  
 • Om aan de stijgende zorgvraag tegemoet te komen, liet het OCMW Leuven op haar site Edouard Remy een nieuwbouw optrekken met de modernste faciliteiten voor haar inwoners. De nieuwe vleugel reikt met haar open en transparant karakter de hand aan de rest van de stad.

  Indeling

  Naast het onthaal bevinden zich op het gelijkvloers de administratieve diensten van het woonzorgcentrum, een bar en de Thuiszorgdienst van het OCMW. Op de drie bovenliggende verdiepingen worden telkens dertig bewoners ondergebracht.

  Verwarming

  De verwarming op het gelijkvloers en in de gemeenschappelijke ruimtes gebeurt via vloerverwarming en klimaatplafonds. De temperatuur is naregelbaar met Priva bedieningsunits. In de wooneenheden staan klassieke radiatoren met een thermostatische knop. Drie Priva-regelaars sturen de HVAC-installaties en het brandkleppencircuit aan. Eventuele storingen worden uitgelezen en meteen gemeld in de beheersoftware.

  Efficiëntie

  Mark Govaerts, facilitair directeur van het OMCW: 'We zijn bijzonder ambitieus geweest op vlak van ecologie, strenger dan het VIPA ons oplegde. 160 zonnepanelen voorzien ons van groene energie, en een WKK-installatie verwarmt ons sanitair water. Met de Priva-software kunnen we zo efficiënt mogelijk met de opgewekte energie omgaan. Het OCMW Leuven werkte voor andere gebouwen al eerder samen met Priva-partner Vibuco. En daar zijn we steeds tevreden over geweest.'


Wij helpen u graag!