Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

De combinatie van de betrouwbare hardware van Priva Blue ID en de intuïtieve software Top Control 8 staat garant voor een bedrijfszeker gebouwbeheersysteem.

Wilt u weten welke voordelen Priva Blue ID úw bedrijf oplevert?

Vraag de Priva expert  
 • Met de introductie van Priva Blue ID zet Priva een nieuwe standaard binnen de markt van gebouwautomatisering. De combinatie van betrouwbare hardware en intuïtieve software helpt gebouwbeheerders om hun gebouw(en) nog beter te laten presteren. Voor installateur, gebouwbeheerder en gebruiker openen Priva Blue ID en Top Control 8 een nieuwe wereld aan mogelijkheden.

  "Wij willen klanten helpen om het beste uit hun gebouw(en) te halen op een intuïtieve en zo eenvoudig mogelijke manier," zo verwoordt Product Manager Leo Hitzert van Priva de achterliggende gedachte bij de introductie van het nieuwe generatie gebouwbeheersysteem. Als Product Manager is Hitzert vanaf de start intensief betrokken bij de ontwikkeling van Blue ID. "Het vertrekpunt voor de ontwikkeling van Blue ID is een internationaal marktonderzoek dat wij hebben uitgevoerd naar de behoeften van gebouwbeheerders, gebruikers en installateurs."

  Behoeftes vaststellen

  "We hebben in verschillende landen in totaal circa 100 interviews gehouden met eindgebruikers en met Priva Partners. Dankzij deze gesprekken hebben we goed kunnen vaststellen welke aspecten gebruikers, gebouwbeheerders en installateurs graag terug zien komen in een nieuwe generatie gebouwbeheersystemen. Bedrijfszekerheid, keuzevrijheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van het bedienconcept sprongen er hierbij echt uit," zo vat Hitzert de belangrijkste conclusies van de inventarisatie samen. 

  Schaarste aan specialisten

  Een belangrijke constatering was dat alle betrokkenen signaleerden dat er sprake is van een toenemende schaarste aan domein-geschoolde specialisten. 

   

  "Het aanbod van goed opgeleide meet- en regeltechnici staat sterk onder druk. Gezien de huidige instroom in het technisch onderwijs versterkt deze ontwikkeling de komende jaren alleen maar," aldus Hitzert. "Bij de ontwikkeling van Blue ID en Top Control 8 hebben we dan ook zo veel mogelijk domeinspecifieke kennis in het product gestopt."

  Altijd en overal beschikbaar

  Het internationale marktonderzoek maakte tevens duidelijk dat er een sterke behoefte is aan een volledig web-gebaseerd systeem. Hitzert: "Ook dit was voor ons een leidend gegeven bij de ontwikkeling van Blue ID. Door te kiezen voor deze technologie kunnen zowel eindgebruikers als installateurs vanaf elke gewenste PC op afstand via internet Blue ID benaderen en bedienen."

 • Maximale keuzevrijheid

  Ook op een ander front biedt Blue ID maximale flexibiliteit. Keuzevrijheid staat hoog in het vaandel bij bedrijven, die gebruik maken van een gebouwbeheersysteem. In dat opzicht sluiten Blue ID en Top Control 8 volgens Hitzert naadloos aan bij deze gebruikerswens. "Eindgebruikers zijn eigenaar van de software en kunnen altijd beschikken over de laatste versie van de projectdatabase, die zich op de controller bevindt. Hiermee hebben zij de vrijheid om zelf te kiezen aan wie zij onderhoud en service van hun installatie(s) uitbesteden." Dankzij de integratie van het BACnet-protocol in de controller is het mogelijk Blue ID te combineren met andere op BACnet gebaseerde management- en automatiseringssystemen. "Installatie-eigenaren hebben hiermee alle ruimte om zelf te bepalen met welke andere systemen samengewerkt moet worden."  

  Gezichtsbepalende Lifeline

  De naamgeving van de nieuwe generatie gebouwautomatisering van Priva komt ook terug in het onderscheidende vooraanzicht van de hardware van Blue ID. "Elke component van Blue ID heeft aan de voorzijde een blauw verlichte lijn met in het midden een blauw verlicht Priva logo. We noemen dit ook wel de Lifeline. Wanneer deze Lifeline constant verlicht is, betekent dit dat het systeem probleemloos functioneert. Als er sprake is van een storing binnen een specifieke module, dan gaat de blauwe Lifeline van de betreffende module knipperen. De gebruiker of de servicemonteur ziet dus in één oogopslag welke module hij moet controleren."

  Duurzaamheid

  De keuze voor een blauw verlichte lijn is volgens Hitzert voor de hand liggend. "Priva en de kleur blauw vormen al jaren een onafscheidelijke combinatie. Ook op dat aspect blinkt Blue ID uit. Behalve dat Blue ID bedrijven helpt om het energieverbruik te minimaliseren, speelt duurzaamheid een belangrijk rol in de keuze voor de gebruikte materialen. Productie en assemblage vindt bovendien in Nederland plaats. Behalve dat dit een garantie is voor topkwaliteit scheelt het ook nog eens veel transportkilometers."

  Hoge verwachtingen

  Chief Operating Officer Reinder Prins van Priva heeft hoge verwachtingen van de introductie van Priva Blue ID. "De eerste reacties van onze partners zijn zeer enthousiast. Zij zien veel van hun wensen terugkomen in het totaalconcept, met name op het gebied van speed and ease. Onze partners en eindgebruikers moeten blind op Priva kunnen rekenen als producent van topproducten. Met de introductie van Blue ID verstevigen wij onze reputatie van toonaangevende speler binnen de markt van gebouwautomatisering. Vooral het bedieningsgemak springt er echt uit. We noemen het niet voor niets 'Building control by intuition."

  Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op


Betrouwbare hardware

De betrouwbare hardware van Priva Blue ID staat garant voor een bedrijfszeker gebouwbeheersysteem. Bezoek onze productpagina voor meer informatie.

Intelligente Software

Als de jongste generatie gebouwbeheersoftware werkt Priva Top Control 8 optimaal samen met de hardware van Priva Blue ID. Bezoek onze productpagina voor meer informatie.

Intuïtieve bediening

De bediening van Priva Blue ID is zeer intuïtief. Met het Priva ID TouchPoint bedient u bovendien lokaal zeer eenvoudig elke ruimte of schakelkast. Bezoek onze productpagina voor meer informatie.

Wij helpen u graag!