Volg onsVolg ons

Duurzame gebouwautomatisering en klimaatbeheersing

Ga direct naar:: Navigatie, Instellingen, Content, Footer

  • Geschiedenis

Priva is een familiebedrijf met een rijke historie die meer dan vijftig jaar geleden begon.

Tuinbouw

Priva begint in 1959 onder de naam Valk en Prins met de import van heteluchtkachels voor de glastuinbouw. Deze zogenaamde ploffer wordt een ongekend succes: het is de eerste stap in het reguleren van het kasklimaat. Momenteel is Priva wereldmarktleider in klimaat- en procesbeheer in de tuinbouw.

Eerste klimaatcomputer

In 1977 introduceert Priva haar eerste klimaatcomputer voor de tuinbouw. Dit is een enorme stap vooruit op het gebied van procesbeheersing. Het is de eerste klimaatcomputer die de controle over klimaat, energie en watergift combineert.


Gebouwbeheer

In 1983 start Priva in de RAI met een eenvoudig gebouwbeheersysteem, gebaseerd op de kennis en de producten waarmee Priva in de tuinbouw naam maakt. Nu is Priva Living & Working Environments toonaangevend op de Nederlandse gebouwenmarkt. In een op de drie utiliteitsgebouwen in Nederland worden Priva producten toegepast voor de beheersing van het binnenklimaat en internationaal speelt Priva een steeds belangrijkere rol op dit terrein!

Van Beek

Sinds 2001 maakt zusteronderneming Van Beek in Arnhem deel uit van de Priva groep. Van Beek is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van energiemonitoring. Priva en Van Beek vormen een krachtige combinatie voor een optimaal rendement van energiemanagement in utiliteit en industrie!

Priva Campus

In 2007 opent Priva haar nieuwe hoofdkantoor in De Lier, de Priva Campus. Het gebouw is het visitekaartje van Priva en een van de eerste CO2-neutrale gebouwen van Nederland.

Zakenvrouw van het Jaar

In 2009 wordt algemeen directeur Meiny Prins van Priva uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Deze prijs, ook wel bekend onder de titel 'Prix Veuve Clicquot' wordt jaarlijks in zeventien landen toegekend. De prijs heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management te stimuleren.

CleanTech Star WNF

Het Wereld NatuurFonds (WNF) roept Priva in 2009 uit tot CleanTech Star. Priva wint de prijs omdat het bedrijf met haar oplossingen bijdraagt aan de duurzaamheid van de sectoren waarin zij actief is, utiliteit en tuinbouw. Daarnaast symboliseert de prijs de verplichting die de winnaar heeft om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Het is voor het eerst dat het Wereld Natuur Fonds een bedrijf tot CleanTech Star uitroept. Het WNF wil graag dat Priva als rolmodel dient voor bestaande en nieuwe bedrijven in de schone energiesector.

Wij helpen u graag!